Gezondheidszorg, maatschappelijke dienstverlening, formele en informele zorg en zorggerelateerde commercie die elkaar aanvullen en versterken: een geïntegreerd zorgaanbod in een gezondheidscentrum of gezondheidspark stelt de cliënt centraal.
De bundeling van gezondheidsdiensten biedt voordelen voor cliënten en zorgaanbieders. Cliënten kunnen voor verschillende vormen van zorg en welzijn op één locatie terecht. En door samenwerking en onderlinge afstemming kunnen (para)medische en maatschappelijke diensten de hulpverlening aan patiënten verbeteren. Zorgaanbieders zelf profiteren van korte lijnen en bijvoorbeeld van een gedeeld secretariaat of het gezamenlijk gebruik van ruimten.
Tijdens de ontwikkelings- en realisatiefase van gezondheidsaccommodaties begeleidt ZorgID de toekomstige gebruikers. Via een helder stappenplan worden ruimtelijke wensen vertaald in een functioneel gebouw. Daarbij ontwerpen we een indeling die zo min mogelijk functiespecifiek is. Flexibiliteit en mogelijkheid voor herbestemming van het zorgvastgoed zijn vanzelfsprekend. Zodat het gebouw veranderingen kan opvangen zonder al te hoge aanpassingskosten en zijn interne verhuizingen gemakkelijk te organiseren. Deze flexibiliteit geeft het gebouw een hogere waarde, ook op de lange termijn. Gebouwdelen die functiespecifiek móeten zijn, worden waar mogelijk bij elkaar gehuisvest.
Een voorbeeld van een servicegericht, modern, professioneel en vooral mensvriendelijk gezondheidspark is het Gezondheidspark Hardenberg. Bij het ziekenhuis van Hardenberg wordt een groot aantal voorzieningen op het gebied van gezondheid samengebracht. In de ontwikkeling van het gezondheidspark verleggen we de focus van zorg en ziekte naar gezondheid en gedrag.